17

srijeda

travanj

2013

Bookony: nova aplikacija u nastajanju

Naša nova kreacija zove se Bookony. Trenutno je u izgradnji, polira se sučelje i tjeraju bugovi, no možda je najzanimljiviji detalj da smo krenuli obrnutim redom, a to je prvo međunarodna scena pa tek lokalna. Odatle i ime aplikacije: Bookony, no za lokalnu scenu otkrit ćemo vam ekskluzivu - servis će se zvati Bukonja.

Ukratko radi se o online aplikaciji za booking, dakle rezerviranje i zakazivanje termina, odnosno organizaciju različitih djelatnosti koje podrazumijevaju dogovor klijenta i pružatelja usluge oko zajedničkog termina. Kao primjere možemo navesti poliklinike, klinike, specijalističke ordinacije, razne terapeutske centre ili wellness centre, tvrtke za najam kongresnih dvorana ili dvorana za sastanke, sportske i fitness klubove i tako dalje. Mogućnosti su široke i Bookony se razvija kao kofigurabilna aplikacija prilagodljiva specifičnim potrebama zakazivanja termina sa klijentima kao što i naše desktop aplikacije obično jesu.

Budući da se radi o online aplikaciji, pristupačnost se jamči sa gotovo svih danas uobičajenih platformi - računala, tableta ili smartphonea sa bilo koje lokacije na svijetu sa pristupom internetu. Trenutno radimo na posebnoj aplikaciji za Facebook koja će biti povezana sa Bookonijevim kalendarom i koju će vlasnici poslovnih stranica na Facebooku moći postaviti na stranicu i tako još više proširiti suradnju i interakciju sa klijentima. U budućnosti isto ćemo učiniti sa Google Calendarom, u svakom slučaju nastojat ćemo od Bukonje odnosno Bookonija stvoriti vodeći servis za lakšu organizaciju i zakazivanje termina svih vrsta u širokom spektru djelatnosti.

Saznajte više na službenom webu: BOOKONY.COM ili na FACEBOOK stranici.

Oznake: organizacija, sastanak, termin, kalendar, Facebook, internet, bookony, bukonja

12

utorak

veljača

2013

Online naručivanje

schedulerNajnovija aplikacija koja ovih dana izlazi iz radionice Mag informatike je online naručivanje termina. Riječ je o potpuno novoj aplikaciji uz čiju pomoć je moguće jednostavno online naručivanje odabirom željenog termina, vrste dolaska i vremena dolaska.

Online naručivanje smanjuje vrijeme i osigurava točan dolazak na zakazani termin bez nepotrebnog čekanja i usmenog zakazivanja budućeg termina. Kroz aplikaciju je omogućeno zakazivanje termina na željenoj lokaciji i sobi ili ordinaciji/dvorani, moguća je kompletna evidencija podataka osoba koje zakazuju termine, te evidentiranje jedne ili više usluga za naručitelje usluga.

facebook

Online naručivanje moguće je povezati sa naručiteljevim web stranicama. Još važnije, u planu je razvoj zasebnog modula za socijalne mreže, prvenstveno Facebook, na kojem će naručitelji usluga također biti u mogućnosti pretraživati slobodne termine te vidjeti popunjenost kapaciteta!

Aplikacija je inicijalno namijenjena liječničkim ordinacijama, no ona je svakako multifunkcijska te se može koristiti za evidenciju zauzetosti bilo kakvih resursa. Moguće je voditi detaljnu zauzetost po resursu (čak do 5 minuta), te je samim time omogućeno vrlo precizno terminiranje i zauzetost određenih resursa. Vrlo je korisna za vođenje terminiranja soba za sastanke, najmove dvorana za sastanke, najam školskih dvorana za školske ili izvanškolske aktivnosti i slično.

Aplikacija se trenutno testira na nekoliko platformi te očekujemo implementaciju kod više desetaka korisnika Mag poslovnih aplikacija, no svakako je još u tijeku razvoja.

Implementacija produkcijske okoline kreće krajem veljače 2013. godine.

Oznake: online, termin, dogovor, sastanak, aktivnost, multifunkcijska, Facebook, vrijeme

<< Arhiva >>